изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 01:40 EEST
БОРЦИТЕ ОТ СЕВЕРОИЗТОКА СЕ СЪБИРАТ В ДОБРИЧ    
СпортТреньорът Петър Петров очаква поне десет квоти за финалите

В петък Добрич ще бъде домакин на зоналното първенство по борба за кадети. Състезанието ще започне в 9 часа във физкултурния салон на Спортното училище. Клубът-домакин "Добруджански юнак" ще участва с 14 души, които ще премерят сили в 10 категории /до 46, 54, 58, 63, 69, 76, 85,100 кг/. В шампионата ще се включат и борци от Варна, Силистра, Търговище, Омуртаг, Преслав и Тутракан. Треньорът Петър Петров очаква поне десет квоти за финалите. С най-големи шансове за място в следващата фаза на първенството са Димо Минков в кат. до 100 кг, Мирослав Люцканов - до 63 кг, Диян Димитров - до 54 кг, Живко Петров и Тунджай Махмут - до 69 кг, Иван Калев - до 85 кг, и др.
Петър Петров съобщи, че бившият му възпитаник Румен Колев, който в момента отбива военната си служба в София и се състезава за Левски, е завършил на второ място на републиканското в своята възрастова група до 55 кг. На финала той е отстъпил с 3:5 точки на бронзовия медалист от Световното първенство за младежи в Истанбул за 2003 г. - Максим Петров. С този успех Румен Колев е дал сериозна заявка за националния отбор на България за младежи за Европейското първенство, което т. г. ще се състои във Варна. Има вероятност състезанието да бъде преместено в Албена, тъй като курортът е домакин на европейското и за кадетки.
Стана известно още, че със сребърен медал от Третия международен турнир по борба в Гълъбово се е завърнал Орхан Васвиев. Той е извоювал отличието в кат. до 59 кг при момчетата до 15-годишна възраст. Общо с петима души се е представил "Добруджански юнак" на турнира в Гълъбово "Злати Динев", на който са участвали състезатели от 28 български клуба, молдовски борци и представители на турския "Бурса". Място сред първите в своята категория до 35 кг намери и възпитаникът на Петко Пеев - Ангел Кирилов.
НДТ
 


Сходни връзки

БОРЦИТЕ ОТ СЕВЕРОИЗТОКА СЕ СЪБИРАТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди