изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:25 EEST
232 000 ЛЕВА ЩЕ ПОЛУЧИ ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА ИНВЕСТИЦИОННАТА СИ ПРОГРАМА    
НовиниНа сесия вчера бе приет бюджетът на общината за 2004 г. Вдигат таксите в детските градини в селата

Бюджетът на община Добричка за т.г. бе приет на извънредна сесия на Общинския съвет вчера. Той е в размер на 5 267 983 лева. Приходите за делегираните от държавата дейности възлизат на 3 975 412 лева. Собствените приходи са в размер на 1 292 571 лева, като 641 790 са неданъчните приходи, 243 040 лева са приходите от местни данъци и такси и др.
Най-голям дял от разходите на общината - 54 процента, са средствата за работни заплати за дейностите държавна отговорност - 2 061 505 лева. С решението за приемането на бюджета бе утвърден поименен списък на обектите, машините и съоръженията, включени в инвестиционната програма на общината за 2004 г. Тя ще се финансира с целева субсидия в размер на 232 000 лева и 2 000 лева местни приходи. В поименния списък на инвестиционната програма са включени ремонтите на 18 училища, 9 читалища, сградата на Дома възрастни се деменция в с. Опанец, изграждането на пристройка към административната сграда на общината и др. 8 000 лева предвижда да изразходва през т.г. общината за подпомагане на спортните клубове и дружества, чиито седалища и дейност са на нейна територия. За издръжката на клубовете на пенсионера са предвидени 26 000 лева.
При обсъждането на проектобюджета, предложен от кмета Петко Петков, председателят на постоянната комисия по бюджет финанси Стоян Тодоров набеляза някои от основните проблеми, за решаването на които средствата, предвидени от държавата, няма да са достатъчни. Това са уличното осветление, четвъртокласната пътна мрежа, благоустрояването на селата. С. Тодоров призова общинската администрация съвместно с кметовете на населени места да търсят и допълнителни варианти за финансиране, за да могат тези проблеми да бъдат решавани.
На вчерашната сесия бе решено да бъдат направени промени в Наредба N8 за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на общината. Променени бяха таксите за детски градини. Завишението е с 5 лева, с изключение на случаите, когато доходът на член на семейството е до две минимални заплати. При тях таксата скача от 15 на 18 лева. 5 лева на месец ще е размерът на таксата за полудневните детски градини, досега бе 2, 5 лева. Общинските съветници дадоха съгласието си общината да кандидатства по програма САПАРД за финансиране на две пътни отсечки. Това са пътищата Росеново-Божурово-граница община Крушари и Дончево-Опанец-Драганово. Ремонтът на първата отсечка ще е в размер на 1 600 000 лева, а на втората - 1 500 000 лева. Общината ще участва с 10 000 лева - за проектиране, осигурени от местни данъци и такси и други неданъчни приходи. Общинският съвет даде съгласието си още общината да кандидатства с проекти за строително ремонтни работи в основното училище в с. Ловчанци и дома в село Опанец. Общината ще съфинансира проектите със суми в размер на 20 процента.
НДТ
 


Сходни връзки

232 000 ЛЕВА ЩЕ ПОЛУЧИ ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА ИНВЕСТИЦИОННАТА СИ ПРОГРАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди