изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:47 EEST
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИЗТЕГЛИ ВОЙСКИТЕ СИ ОТ ИРАК    
ОбществоТака смята майката на загиналия в Кербала добрички войник Мира Михайлова. “За нас офицерски кандидат Свилен Киров е герой” - каза ст. л-т Николай Войников, командир на ротата

17 бойци от Втора пехотна рота на Първия български батальон в Кербала се поклониха вчера на гроба на загиналия в Ирак офицерски кандидат Свилен Киров от Добрич. Просълзени, те запалиха свещ на гроба му и поднесоха цветя по повод трите месеца, които се навършват на 27 март 2004 г. от трагичния инцидент в база “Индия”, при който бяха убити петима българи.
“Вие виждате, че атентатите не могат да бъдат прогнозирани. Свилен, заедно с останалите ни другари, даде живота си за една кауза, за която всички бяхме там. Условията бяха нормални, а базите осигурени” - каза заместник- командирът на ротата ст. л-т Николай Войников. Той сподели, че Свилен винаги е изпълнявал служебните си задължения. Не е влизал в пререкания с никого.
“За нас офицерски кандидат Свилен Киров и останалите, които заплатиха със живота си, са герои”, допълни ст. л-т Войников.
“Момчетата можеха да бъдат спасени”, каза майката на Свилен Киров - Мира Михайлова. Според нея в база “Индия” е нямало медицински пункт, където да бъде оказана медицинска помощ. Пред журналистите тя заяви още, че самата база не е била добре укрепена. Липсвали ровове и затова цистерната-бомба се доближила до базата. Нямало и гранатомети, с които да се защитят.
“С голи гърди войниците ни са посрещнали атентата. Ще съдя държавата” - добави майката на загиналия в иракския град Кербала войник. Тя каза още: “Смятам, че България трябва да изтегли войската си от Ирак”.
На гроба на Свилен Киров се поклони и раненият при атентата Цветан Колев. 15 от бойците са служили с него в база “Индия”. Всички те пристигнаха в Добрич с личните си автомобили. Накрая майката си направи снимка за спомен с тях. НДТ
 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ИЗТЕГЛИ ВОЙСКИТЕ СИ ОТ ИРАК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди