изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 06:55 EEST
СЪС ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪР ЦЕРОВСКИ ПЕТЪР НИКОВ ОГЛАВИ "ВиК"    
НовиниВчера новият - стар управител бе представен на колектива на дружеството от областния управител Иван Иванов

От пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството заявиха, че със заповед на министър Валентин Церовски от 16 март като управител на "ВиК" - Добрич, е назначен Петър Ников, на мястото на досегашния инж. Ивелин Илиев. "Мотив за смяната на ръководството е недоброто финансово състояние на дружетството и, надяваме се, по-добрият мениджмънт от новия управител" - заяви още пресаташето на МРРБ.
Петър Ников бе управител на "ВиК" ЕООД от 1997 г. до 2000 г. Той бе уволнен от поста на 1.04.2000 г. В момента е безпартиен. Преди това е бил член на СДС, като редиците на синята партия е напуснал на 1.01.2001 г.
Вчера областният управител Иван Иванов представи Петър Ников пред колектива. На импровизирана пресконференция г-н Иванов заяви, че е научил за назначението лично от г-н Ников. "Смяната е вписана в регистъра на Добричкия окръжен съд на 17.03. Досегашният управител инж. Ивелин Илиев е овободен от длъжност, но не е освободен от отговорност. Заповедта на министър Церовски не подлежи на обжалване. Надявам се, ще спомогне за оздравяването на предприятието, тъй като П. Ников има изключително добра професионална подготовка и управленски опит, който не е прекъсвал през годините. Досега той е бил ръководител на транспорта в друго държавно дружество - "Електроразпределение". Ще носим заедно отговорността за състоянието на "ВиК" - заяви още областният управител Иван Иванов.
Управителят на "ВиК" Петър Ников заяви, че водното дружество трябва да излезе от колапса и той предвижда рязко да намали разходите и да увеличи приходите му. "Когато аз оставих дружеството, то имаше персонал от около 600 души, сега доколкото разбрах, наброява 760 души. Смятам, че оптималният числен състав на персонала е около 600 души. По отношение на цесията, не мога да коментирам, тъй като не съм добре запознат, но ако договорът не е по-различен като финансови условия, спрямо плащанията ни към НЕК - не виждам причина да не се правят плащания към фирмата. Към енергодоставчика плащанията, ако не са редовни, се олихвяват - ОЛП плюс 10 пункта" - каза П. Ников. Според първоначална информация, която имал новият шеф, дружеството в момента имало общо 15 млн.лв. задължения. Пред журналисти П. Ников заяви, че смята да покаже наяве всички далавери, през годините, както и ако има източени милиони от държавната фирма. Управителят на "ВиК" декларира още, че ще ръководи фирмата в пълна прозрачност.
Досегашният управител инж. Ивелин Илиев в момента е в болнични, с дата от 16.03.2004 г. Вчера отказа коментар на НДТ, като заяви, че се намира във варненска болница. НДТ
 


Сходни връзки

СЪС ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪР ЦЕРОВСКИ ПЕТЪР НИКОВ ОГЛАВИ "ВиК" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди