изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:10 EEST
МОМЧИЛ НИКОЛОВ СЕ КЛАСИРА ЗА ФИНАЛА ПРИ МЪЖЕТЕ    
СпортВъзпитаникът на ЦРД - Добрич и състезаващ се за отбора на “Плевен 21” Момчил Николов се класира сред първите шест на полуфиналите от държавното първенство по класически шахмат за мъже и доби право да участва на финалите.

На шампионата във Велинград добричлията дели 1-7 място със 6,5 точки, но по втори показател се нарежда на пета позиция от общо 66 участника. Победител стана Живко Братанов от Пловдив. Момчил Николов завърши състезанието с 6 победи, едно реми и две загуби. Добруджанецът за първи път ще участва на финалите при мъже, след въвеждането на новата система. Държавният първенец ще бъде определен през май в София. На финалите ще участват 14-те най-добри шахматисти в момента, които ще спорят по схемата “всеки срещу всеки”. Според новата система първите трима състезателите от миналогодишното първенство участват по право. Петимата най-добри по рейтинг също се класират директно. Останалите шестима шахматисти получават квоти на полуфиналите. Сред фаворитите са Васил Спасов, Александър Белчев и Борис Чаталбашев, но не веднъж сме ставали свидели на изненади в непредвидимата игра, която води своето начало още от древността. На 19-годишния добричлия през април му предстои участие на състезание по ускорен шах за мъже, чийто домакин е град Сандански.
 


Сходни връзки

МОМЧИЛ НИКОЛОВ СЕ КЛАСИРА ЗА ФИНАЛА ПРИ МЪЖЕТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди