изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 14:52 EEST
Михаел Шумахер-шоу и в жегата на “Сепанг”    
СпортКогато един отбор от Формула 1 разполага с пилот-виртуоз и с възможно най-добрата кола нищо друго не му трябва. Дори в нечовешката жега на “Сепанг”. Доказателство за това е Михаел Шумахер и неговото Ферари. Шесткратният световен шампион изнесе поредната си лекция на пистата. Германецът и днес размаза съперниците си в битката за титлата от второто за сезона Гран при - на Малайзия. Германският ас се справи с 56-те обиколки по 5543 км или общо 310,408 км за 1.31:07,490 часа и спечели 72-ата победа в кариерата си.

Днешният му успех обаче не беше така категоричен, както преди две седмици в Австралия най-вече заради жестоката битка до края на колумбийската звезда на Уилямс БМВ Хуан Пабло Монтоя. Агресивният южноамериканец не даде мира на Шуми до карирания флаг и завърши втори само на 5,022 сек. Третият отбор, който днес имаше право да разлива шампанско, беше БАР. Първият пилот на тима Дженсън Бътън написа нова страница в историята на този екип. За първи път в кариерата си британецът спечели правото да се качи на подиума. Другият пилот на Ферари Рубенс Баричело се добра едва чътвърти до финала, а Ярно Трули с Рено завърши пети. В точките се наместиха още Култард (Макларън), Алонсо (Рено) и Маса (Заубер).
Преди състезанието екипът на Ферари имаше сериозни притеснения от големите горещини в Малайзия – 34 градуса на въздуха и 44 – на трасето. Резултатите обаче показаха, че изключителните тактици в отбора на “черните кончета” отново са свършили работата си перфектно. Пет минути преди старта на места над пистата зароси дъжд, който обърка сметките на почти всички отбори. Заради валежа обаче температурите леко се понижиха и създадоха отлични условия за пилотите, въпреки мокрото на места трасе. Шумахер стартира от обичайната си първа позиция и проведе състезанието като истински професор по Формула 1. Въпреки трите пит-стопа, Михаел се чувстваше повече от комфортно по трасето.
Съперниците на шесткратния световен шампион пък се представиха достойно в този старт. Монтоя напълно заслужено си тръгна с 8 точки от “Сепанг” след като няколко пъти подобрява най-доброто време за обиколка в състезанието. В Малайзия се сбъдна и една от големите мечти на британеца Дженсън Бътън, който за първи път в кариерата си се качи на подиума. Баричело пък направи в началото грешка, която го принуди да се съсредоточи и до края той не направи кой знае какви сериозни пропуски.
В Малайзия имаше и доста разочаровани асове. В “черния” списък попаднаха звездите Кими Райконен, Ралф Шумахер и Марк Уебър. От екипите най-силно разочарова Макларън Мерцедес. С шестото място на Дейвид Култард и второто поред отпадане на Кими Райконен заради проблем с двигателя, “Сребърните стрели” отново се провалиха напълно и показаха, че притесненията им са напълно основателни.
 


Сходни връзки

Михаел Шумахер-шоу и в жегата на “Сепанг” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди