изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:54 EEST
ПРОЛЕТТА ПРИСЪСТВА ЦЕЛОГОДИШНО В ЦВЕТАРНИЦАТА НА СТАРИЯ ДОБРИЧ    
СпортЕдва ли има жител на Добрич, който да не е забелязал малката кокетна Цветарница в комплекс "Старият Добрич". Магазинчето, в което пролетта присъства целогодишно, се стопанисва от Дорота Чобанов.

Всеки, прекрачил прага, може да получи компетентен съвет за своите растения у дома, както и да избира между изобилието от цъфтящи и зелени цветя. Сред услугите, които предлага на клиентите си Дорота, са пресаждане, поръчка за аранжировка на букети, поддръжка на растения в офиси и заведения. В Цветарницата можете да намерите, естествено, цветя, а също така саксии - керамични и пластмасови, торове и почвени смеси, лекарствени препарати срещу паразити, но най-ценното са съветите, които Дорота на никого не отказва да даде.


"Пролетта е най-подходящия сезон цветята да бъдат пресадени в по-големи саксии. Важно е да се знае, че като се пресадят, те не трябва да се поливат два дни - така се хващат по-здраво за новата почва. На тези, които са в големи саксии, трябва да се подмени поне горният слой. В периода от края на март до средата на април е най-подходящо да бъде извършена резитба на хибискуси, гардения, азалия, бенджамин. След средата на април пък започва периодът на активно торене с минерали. Удачно е сега, през пролетта - втората половина на март-началото на април, да бъдат подготвени разсади на цъфтящи растения за терасата" - разказа за НДТ Дорота Чобанов. Например, за растения, които ще бъдат край огради, тя препоръчва пълзящите, но - ако пожелаете, можете да си поръчате декоративни слънчогледи.

Голяма част от клиентите търсят екзотични растения и тук могат да намерят например облагородени лимон и грейпфрут, както и декоративно кафе Арабика. "Има и такива клиенти, които търсят българските устойчиви растения. За тях също има избор" - добавя още Д. Чобанов. В момента всеки, който мине край Цветарницата, не може да не види цъфналите иглики.
При Дорота можете да си купите Дървото на живота, Дървото на парите и Семейно щастие - цветя, които трябва да присъстват във всеки дом, за да бъде споходен от благополучие и късмет. НДТ
 


Сходни връзки

ПРОЛЕТТА ПРИСЪСТВА ЦЕЛОГОДИШНО В ЦВЕТАРНИЦАТА НА СТАРИЯ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди