изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:51 EEST
ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА "ДОБРУДЖА СИТИ ЕКСПРЕС"    
СпортПетя Пенева и Радостина Герчева ще представят България на Балканиадата

Отлично се представиха състезателите на “Добруджа Сити Експрес” на държавното индивидуално първенство по спортно ходене в Габрово. Безспорно доказателство за класата на добричките атлети е фактът, че в надпреварата на 5 километра при девойките младша възраст сред първите седем се наредиха пет момичета от “Добруджа Сити Експрес”. Росица Василева финишира първа и спечели златен медал, Десислава Чаушева завърши четвърта, а непосредствено след нея се наредиха Теодора Златева, Иванка Маринова и Галина Георгиева.

В същата възрастова група при юношите Николай Господинов зае пето място. Големия си удар възпитаниците на треньора Валентин Кралев направиха в състезанието на 10 километра при девойките старша възраст: Петя Пенева финишира първа, Радостина Герчева - втора, а Саша Минкова - четвърта. Този успех осигури на Петя и Радостина участие в Балканиадата по спортно ходене, която ще се проведе на 3 и 4 април в Букурещ. Още една добричлийка, бивша състезателка на клуба, ще представя България на шампионата в северната ни съседка - Илияна Няголова, която спечели сребърен медал на 20 километра при жените. Интересно е да се отбележи, че в тази тежка дисциплина успешно се представи и майката на Илияна - Йовка Няголова, която финишира шеста. Победителка в това състезание стана Невена Минева от Габрово. Вчера тя за втори път покри норматива за олимпиадата в Гърция.


Следващото състезание за “Добруджа Сити Експрес” е в края на седмицата, когато в столицата ще се проведе държавното първенство по хвърлянията за всички възрасти. Очакваме тогава гюллетласкачът Галин Костадинов да спечели златен медал и да докаже, че има място в националния отбор за олимпийските игри.
 


Сходни връзки

ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА "ДОБРУДЖА СИТИ ЕКСПРЕС" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди