изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:58 EET
Днес бе подписано Споразумение за създаване на Български туристически информационен център в Москва    
НовиниВицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева и столичният кмет Стефан Софиянски подписаха днес Споразумение за създаване на Български туристически информационен център в Москва.


Споразумението е пример за успешно реализиране на публично -частно партньорство”, коментира министър Шулева и допълни, че “обединяването на усилията на министерството на икономиката, на Столична община и на българските туроператори ще допринесе за по-активно популяризиране на българския туризъм в Русия и привличане на повече туристи в България”.

Недвижимият имот, предоставен от Столична община за изграждане на информационния център в Москва е 165 кв.м. и се намира на една от най-оживените търговски улици на руската столица, където се е помещавало бившето представителство на Комитета по туризъм. Ремонтът на Центъра, който трябва да приключи до три месеца, възлиза на стойност 150 хиляди лева. Извършител е “Главболгарстрой“ България, избрана чрез конкурс от Столична община – обясни Стефан Софиянски. В Центъра ще се помещават 6 български туроператорски фирми, “България Еър”, министерството на икономиката и Столична община.

Заместник – министърът на икономиката Димитър Хаджиниколов допълни, че това ще бъде един обединен представителен офис на България, където ще се получава цялостна информация за възможностите за почивка в страната не само през летния сезон, но и през цялата година. Посетитетилите ще получават информация за ски туризма и балнеолечението, както и за възможностите за алтернативен туризъм в страната.
Министерството на икономиката търси начини за реализиране на подобно партньорство и при откриване на Български туристически информационни центрове в Париж и Франкфурт.

"Днес+"
 


Сходни връзки

Днес бе подписано Споразумение за създаване на Български туристически информационен център в Москва | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди