изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:06 EEST
"ВиК" ЩЕ ИЗПЛАТИ ЦЕСИЯТА ДО 2006-A    
ОбществоПред НДТ управителят на водното дружество Петър Ников

- Г-н Ников, какво е качеството на водата в Добрич?

- Нашата вода не е лоша, малко по-варовита е, но като цяло е с добри питейни качества. Силно амортизираната водопроводна мрежа е причина за замърсяването й, но ежедневно се извършва наш мониторинг, освен този на ХЕИ, който следи за качеството на водата.

- Според Вас, средствата по проекта по програма ИСПА, ако той бъде одобрен, ще бъдат ли достатъчни за подмяна на водопроводната система?
- Знам, че се кандидатства с проект, разработен от италианския консорциум "АМГА", който ако бъде одобрен, на дружеството ще бъдат отпуснати близо 50 млн. евро. 25 млн. евро от тях са за подмяна на водопроводната мрежа, а останалите са за пречистване и канализация. Далеч тези 25 млн. евро не са достатъчни за цялостна подмяна. Дължината на водопроводната мрежа на града е 250 км, от които са подменени около 10 км.

- Запознахте ли се вече с условията по цесията и каква е Вашата оценка?

- Определено условията по цесията не са неизпълними. Днес /б.а. - вчера/ имах среща с представител на Корпоративна банка - Варна, като уточнихме плана на погасителните вноски. Дружеството трябва да плати 3 500 хил. лв. и 200 хил. лв. лихви. До 2006 година ще изплатим цесията.

- Всички коментират, че голяма част от дупките по улиците в града са следсвие на отстранени ВиК-аварии. Какво ще направите в тази насока?

- От днес /б.а. - вчера/ съм се разпоредил да започне изкърпване на дупките с нашата техника и наличности. За жалост не разполагаме с финанси, за да наемем фирма, която да изкърпи всички дупки.

- Колко души е оптималният средносписъчен състав, според Вас и какво им пожелахте за професионалния празник - 22 март - Световен ден на водата?
- Завеждащият отдел "ТРЗ" е направил разчет, че оптимално, за да може да се получават нормално заплатите в дружеството, трябва да работят 480 души. Аз ще свия състава до 560-570 души. За празника им пожелах да са живи и здрави.

Разговаря Виржиния ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

"ВиК" ЩЕ ИЗПЛАТИ ЦЕСИЯТА ДО 2006-A | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди