изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 07:06 EEST
НУЖЕН Е ПРИЮТ ЗА БЕЗПРИЗОРНИ    
ОбществоОбсъжда се идеята през тази година община Добрич да кандидатства пред Министерството на труда и социална политика за финансиране на приют за безпризорни или център за временно настаняване.

Причината е, че от началото на годината са зачестили случаите на открити в тежко състояние бездомници, обясни Каролина Динолова - главен експерт по здравеопазване и социални дейности.
Последният случай е от миналата седмица. Пред входа на Центъра за спешна медицинска помощ е намерен 60-годишният Йордан Георгиев. Той бил бездомник, клошар. Припаднал от изтощение, обясни кметът Детелина Николова. Когато той бил открит, нямал документи за самоличност. Впоследствие било установено, че е роден в село Богдан, а след това живял в Божурово. Имал двама братя и една сестра. И тримата обаче отрекли Йордан да им е брат.
Временно мъжът е бил приютен в Центъра за спешна медицинска помощ. Всички документи за него вече са предадени на община Добричка, чийто жител е той. Целта е да му се издадат документи, за да може да получава социални помощи. Това не е първият случай, в който Йордан Георгиев търси подслон в ЦСМП. НДТ
 


Сходни връзки

НУЖЕН Е ПРИЮТ ЗА БЕЗПРИЗОРНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди