изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:27 EET
ВОЛЕЙБОЛЕН СПЕКТАКЪЛ В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
СпортВ събота – 20 март, залата в Генерал Тошево събра всички отбори от областната група по волейбол.

Поради неявяване на волейболистите от “Екип-2” гр. Добрич, служебна победа спечели “Локомотив” /с. Кардам/. Каварненските състезатели от “Калиакра” взеха, макар и малко неочаквано, победата с 2:0 гейма срещу рутинирания отбор на “Граничар” /с. Росица/. Домакините от “Спортист-99” трудно спечелиха срещу “Вихър” /с. Сенокос/ с 2:1 гейма. Радостното е, че и в двата състава преобладават състезатели на юношеска възраст, което показва, че волейболната игра наистина има дълбоки корени в равна Добруджа, а дано и по-радостно бъдеще.

Очакваната с огромен интерес среща между добричките “Екип-16” и “Иванов-Мото Пфое” не само, че не разочарова десетките зрители в залата, но им поднесе и един истински волейболен спектакъл. Двата гейма, изиграни от волейболистите от областния център, предложиха всичко най-хубаво от тази игра – невероятни обрати в резултата, красиви атаки и още по-красиви отигравания в задно поле, скоростни комбинации в центъра на мрежата и атрактивни забави в двата й края. Състезателите и на двата отбора показаха игра, достойна поне за ранга на републиканската “Б” група. Накрая по-щастливи се оказаха волейболистите на “Иванов – Мото Пфое”, които “грабнаха” геймовете съответно 25:23 и 30:28.

Но от този спектакъл най-много спечелиха зрителите в генералтошевската зала, които бурно аплодираха изявите и на двата съперника. И както подобава на достойно загубили – волейболистите от “Екип-16” поздравиха своите противници с ръкопляскания след края на срещата.
След този кръг начело продължава да води “Иванов-Мото Пфое” с 1 загуба. Следват волейболистите на “Локомотив” /с. Кардам/ - с 4 загуби, и “Екип-16” от Добрич - с 5 загуби.

Следващият кръг е на 3 април, като до края на областния шампионат на всички отбори им предстои да се срещнат по още веднъж със своите съперници.
 


Сходни връзки

ВОЛЕЙБОЛЕН СПЕКТАКЪЛ В ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди