изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 03:31 EEST
Димитър Димитров: Записванията на туристи намаляват, защото курортите са строителни площадки    
СпортВ курорта “Златни пясъци” кипи строителство каквото имаше някога в Девненската долина. Не виждам какъв дъжд трябва да завали, за да измие праха от дърветата. Времето до 31 май едва ли ще бъде достатъчно, за да се завърши мащабното строителство, което тече в момента.
Една от причините за забавянето е изключително тромавата система на администрацията. Това заяви днес председателят на Варненската туристическа камара Димитър Димитров на предварителната пресконференция по повод откриването на 23-ото издание на Панаира на туризма и свободното време. Изложението стартира днес в Двореца на културата и спора във Варна.


Снимка Петър Петров

Записванията на туристи за тази година вече са разтревожили хотелиерите, но все още не виждам тревога в държавата, каза Димитров. Според него цените на нощувките по българското Черноморие не са толкова високи, за да компенсират инвестициите, които се правят. Димитров заяви, че записванията намаляват, защото курортите са превърнати в строителни площадки. Тревожа се, че и започващата днес туристическа борса в Морска, може да не донесе нужните резултати, каза още председателят на Варненската туристическа камара. Говори се, че ще има Закон за застрояването по Черноморието, но там вече няма къде да се строи, допълни той.

В курорта “Златни пясъци” се строи, без да се държи сметка за инфраструктурата. За това алармира Димитър Грозев, бивш директор на курорта и зам.-председател на бившия комитет по туризъм. Г-н Грозев посочи, че строителството е неравномерно и се застрояват едни райони, за сметка на други, които остават неразвити. Според него е разрушена архитектурата на курорта, унищожена е природата и в резултат на това е възможно да се активизират свлачищните процеси.
В бъдеще “Златни пясъци” няма да е търсен курорт за платежоспособни туристи от Западноевропейските държави, а ще се превърне в почивна станция за бедни туристи, прогнозира Грозев.

"Днес+"
 


Сходни връзки

Димитър Димитров: Записванията на туристи намаляват, защото курортите са строителни площадки | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди