изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 21:37 EEST
40 МИЛИОНА ЕВРО СА ВЛЕЗЛИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО НИ ПО САПАРД    
НовиниДоговореният размер на инвестициите е 400 милиона евро

До момента по програма САПАРД у нас са договорени инвестиции за общо над 400 милиона евро. От тях средствата от Евросъюза са 40 милиона евро. Това стана ясно на организирания вчера от земеделското министерство семинар за представяне на селскостопанската политика на Европейския съюз, проведен в Добрич.
За трите години, по които програма САПАРД функционира у нас, са одобрени 1100 проекта, от които над 650 вече са завършили и субсидията по тях е платена.

Това съобщи Симеон Петков от дирекция "Развитие на селските райони и инвестиции" към земеделското министерство на проведения в Добрич семинар. Той информира, че вече са изчерпани средствата по две от първите мерки на САПАРД - за преработвателните предприятия и за разнообразяване на икономическата дейност. Все още има свободни средства по мярката за инвестиции в земеделието, по която Добричка област е водеща в страната.

До два месеца ще има яснота дали Европейската комисия ще отпусне допълнителни средства по изчерпаните мерки. Очаква се след 2007 г. да се реализира нова програма, близка до САПАРД. Нейната рамка е 620 милиона евро и ще продължи за период от три години след присъединяването на България. Предвижда се разкриване на мерки за подпомагане на млади фермери. Ще се предоставят до 1200 евро. Ще се подпомагат дребни и средни фермери с до 2000 евро годишно в продължение на пет години.

Предстои да се проведат серия от семинари за запознаване на земеделските производители за изискванията на Евросъюза за различните продуктови сектори. НДТ
 


Сходни връзки

40 МИЛИОНА ЕВРО СА ВЛЕЗЛИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО НИ ПО САПАРД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди