изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 16:59 EEST
ОбС НА БАЛЧИК ГЛАСУВА ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА    
ОбществоОбщинският съвет в Балчик прие програма за развитие на туризма



На днешното си заседание съветниците от местния парламент в Балчик единодушно подкрепиха предложената програма за развитие на туризма през настоящата година. Предвидено е изразходването на 760 хиляди лева, които ще послужат за благоустройствени, рекламно-информационни, инфраструктурни и други мероприятия с цел да се подобри качеството на предлагания туристическия продукт. Средствата, заложени в програмата, ще влязат в общинската хазна от очакваните приходи от туристическата такса.

Дейностите включват реконструкция на паметници на културата, изграждане и поддържане на паркове, възстановяване на осветлението по пътя Балчик-Албена, реконструкция на осветлението в Кранево и др.

Предвижда се изграждането на туристически информационни центрове в Балчик, Кранево и Албена. В програмата също е заложено, съвместно с Проект “Красива България”, довършването на покрит пазар в приморската част на Балчик, изграждане на тротоарни площи и благоустрояване на Възрожденския комплекс в Белия град.
Заложени са средства и за рекламата на туристически обекти, намиращи се на територията на общината.
Общинските съветници гласуваха съставянето на комисия от представители на местния парламент, общинската фирма БКС, общинска администрация и Съвета по туризъм, която в срок до 30 април да набележи най-необходимите дейности по отстраняване на нередности в инфраструктурата на града. Против това решение се обявиха трима съветници, които заявиха, че това по принцип е работа на кметския екип и неговата администрация.

ФОКУС/БАЛЧИК ИНФО
 


Сходни връзки

ОбС НА БАЛЧИК ГЛАСУВА ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди