изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:33 EEST
ПОЛИТИЧЕСКИЯТ СЪВЕТ НА НДСВ ЩЕ РЕШАВА СЪДБАТА НА ГУБЕРНАТОРА    
ПолитикаПетиция с искане за сваляне на политическото доверие от областния управител на Добрич Иван Иванов са подписали около 20 души от местните управи в областта, стана ясно На 24 март.

Източници на НДТ съобщиха, че документът е внесен в Политическия съвет на НДСВ и е изпратен до премиера и лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски и народния представител от Добрич д-р Антония Първанова. Под него са се подписали зам.-областните управители Севинч Касабова и Дочка Костадинова, издигнатият от НДСВ кмет на Добрич Детелина Николова, подкрепените от НДСВ кметове на Каварна - Цонко Цонев, и на Балчик - Красимир Михайлов, общински съветници от НДСВ, областният координатор на партията д-р Георги Желев и общински координатори на НДСВ. "Става въпрос за вътрешнопартиен въпрос" - бе коментарът на д-р Желев и на Цонко Цонев. Зад подписа си застана Детелина Николова, която обясни пред НДТ, че е подписала документа с особено мнение. Тя не подкрепя подобни действия като описаните в документа по никакъв начин и смята, че те трябва да бъдат проверени и ако се потвърдят, да се вземе съответното решение.

Обвиненията срещу областния управител във въпросната петиция, която е около 6 страници, са в шест пункта, казаха за НДТ. Сред тях са обвинения в източване на земеделските кооперации в Крапец и Пчеларово, в източване на фонд "Земеделие", визирало се нелоялно отношение към НДСВ по време на местните избори, изместване на водопровод в близост до имот на Иван Иванов, пробутване на фалшиви торове. За визираните в документа закононарушения била сезирана прокуратурата.

Коментарът на д-р Антония Първанова бе, че Политическият съвет на НДСВ е органът, който ще провери изложените факти и ще вземе съответното справедливо решение.

"Не съм запознат с обвиненията. Не мога да коментирам. Питайте хората, които са писали петицията." - бе лаконичният коментар на областния управител Иван Иванов. НДТ
 


Сходни връзки

ПОЛИТИЧЕСКИЯТ СЪВЕТ НА НДСВ ЩЕ РЕШАВА СЪДБАТА НА ГУБЕРНАТОРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди