изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:09 EET
ПОСТОЯННИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПРООН СЕ ЗАПОЗНА С ПРОЕКТ НА ЧИТАЛИЩЕТО В ТЕРВЕЛ    
КултураПрезентация на проекта "Обучителен, консултантски и информационен център", реализиран от читалище "Димитър Дончев-Доктора" в Тервел, е била направена на Регионалния форум "Читалищата и местното развитие".

Той се е провел на 23 март в Шумен, присъствал е постоянният представител на Програмата за развитие на ООН /ПРООН/ Н. Пр. Нийл Буне. По време на форума директорът на библиотека "Дора Габе" в Добрич Елена Юрченко е представила доклад "Партньорската работа на библиотека "Дора Габе" в проекта "Обучителен, консултантски и информационен център по пчеларство на НЧ "Д. Дончев". Читалището в Тервел е участвало във форума с информационен щанд. Интересът към него е бил много голям, каза за НДТ читалищният секретар Севдалина Колева. На щанда чрез богат снимков материал е бил представен пчелинът, изграден по проекта, на присъстващите са предложени информационни брошури и материали за партньорите. Общо 16 читалища са имали свои щандове по време на форума. НЧ "Д. Дончев-Доктора" е подарило на Н. Пр. Нийл Буне плакет с отпечатък на пръстена на Хан Тервел и проспект на града.
От около две седмици е започнала практическата част на реализацията на проекта, каза още С. Колева. На изградения пчелин включените в обучението тервелчани се обучават как се работи с пчелна семейство, предстои да бъде направено производство на пчелни майка с Йентеров апарат. Проектът "Обучителен, консултантски и информационен център по пчеларство" стартира стартира от 1 юни м.г. и е с продължителност една година. Той се реализира по проект "Гражданско развитие и участие чрез мрежата на читалищата" и е финансиран от Министерството на културата, ПРООН, Програма "Матра" на правителството на Холандия и Американската агенция за международно развитие. По проекта се обучават 80 души, 60 от които безработни. НДТ
 


Сходни връзки

ПОСТОЯННИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПРООН СЕ ЗАПОЗНА С ПРОЕКТ НА ЧИТАЛИЩЕТО В ТЕРВЕЛ | 3 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПОСТОЯННИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПРООН СЕ ЗАПОЗНА С ПРОЕКТ НА ЧИТАЛИЩЕТО В ТЕРВЕЛ
Автор: Anonymous да 2004-03-25 @ 20:53 EET
"плакет с отпечатъците на пръстите на Хан Тервел" - цитат

това май се нуждае от допълнителен коментар
или аз нещо бъркам във времето???
ПОСТОЯННИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПРООН СЕ ЗАПОЗНА С ПРОЕКТ НА ЧИТАЛИЩЕТО В ТЕРВЕЛ
Автор: Admin да 2004-03-25 @ 21:57 EET
НДТ: Благодарим за забележката! Още не можем да установим от пръстите на ръцете ли са, или от нозете на Хан Тервел, но се надяваме, че утре дарителите ще се конкретизират.
ПОСТОЯННИЯТ ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ПРООН СЕ ЗАПОЗНА С ПРОЕКТ НА ЧИТАЛИЩЕТО В ТЕРВЕЛ
Автор: Anonymous да 2004-03-31 @ 18:12 EEST
НДТ: поправка - плакета е с опечатък от пръстена на Хан Тервел.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди