изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:29 EEST
155 БЕЗРАБОТНИ СА ОБУЧЕНИ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ    
Новини155 безработни лица от трите общини, обслужвани от дирекция "Бюро по труда" - Добрич, Добричка и Крушари, са завършили курсове за професионална квалификация през февруари.

Това сочи анализ за безработицата в района за предходния месец. 15 от безработните са обучени по конкретни заявки е ще бъдат наети на работа от съответните работодатели. По националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" са обучени 138 добруджанци без работа по професиите "работник по озеленяване" и "работник в горското стопанство". Те ще бъдат наети на работа по програмата. В реализирането на проекти по ФАР е проведено обучение на 23 лица по предприемачество в областта на туризма.
245 безработни са били наети на работа през февруари на работни места, за които работодатели са ползвали преференции по Закона за насърчаване на заетостта. От ДБТ отчитат, че интересът на безработните за участие в реализирането на програми и мерки, както и за включване в обучение за професионална квалификация, е изключително голям.
НДТ
 


Сходни връзки

155 БЕЗРАБОТНИ СА ОБУЧЕНИ ПРЕЗ ФЕВРУАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди