изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:56 EEST
ВЪВЕЖДАТ ДРАСТИЧНИ ЗАБРАНИ ЗА РИБОЛОВА В ЧЕРНО МОРЕ    
ЕкологияСъс заповед на министъра на околната среда и водите Долорес Арсенова и на министъра на земеделието и горите Мехмед Дикме за любителски риболов в Черно море се въвеждат забрани, съобщиха от Агенцията по рибарство и аквакултури.

Забранява се стопанският риболов в акваториите на пристанищата и буните с отдалеченост до 1 км от бреговата ивица с изключение на риболова в специализираните обекти за стопански риболов по чл. 3, ал. 1, т. 3 от ЗРА.

Забранява се стопанският риболов с всякакъв вид пелагични тралиращи риболовни уреди в крайбрежните зони - от нос Сиврибурун до устието на р. Камчия в тримилната зона, от устието на р. Камчия до нос Емине в едномилната зона, в зоната, ограничена от бреговата ивица до линията нос Емине - фар Несебър, в зоната, ограничена от бреговата ивица до линията фар Несебър - с.Черноморец, южен нос, от с. Черноморец, южен нос до устието на р. Резовска в едномилната зона.

През сафридния риболовен сезон, считано от 15 септември до 15 ноември, забранените за риболов зони по т. 2 са отворени за улов само на сафрид при допустим прилов на други видове риба не повече от 5 %.

Забранява се риболовът с всякакъв вид риболовни уреди и средства в радиус до 500 м от местата за вливане на топлите води на ТЕЦ "Варна" във Варненското езеро.

Забранява се стопанският риболов с всякакъв вид риболовни уреди и средства в акваторията пред устията на реките, вливащи се в Черно море, на разстояние в радиус 500 м от средата на устието на притока.

Забранява се риболовът с всякакъв вид риболовни уреди и средства в акваторията пред устието на р. Ропотамо, ограничена по права линия от нос Кая до нос Св. Димитър.

Черноморие/Фокус
 


Сходни връзки

ВЪВЕЖДАТ ДРАСТИЧНИ ЗАБРАНИ ЗА РИБОЛОВА В ЧЕРНО МОРЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди