изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 02:16 EEST
ЩЕ РАБОТЯ ЗА ПРИВЛИЧАНЕТО НА ОЩЕ ФИРМИ В СТРОИТЕЛНАТА КАМАРА    
ОбществоНа 25 март се проведе Отчетно-изборно събрание на Областното представителство на Българска строителна камара-Добрич. На него бе избран нов председател на Управителния съвет - управителя на "Жилфонд-инвест" ЕООД Илия Михайлов. Той е роден на 2 април 1950 година, семеен, с две деца. Завършил е икономика в УНСС - София. От 1999 г. е управител на общинската фирма, член е на Ротари клуб в Добрич, член на УС на Национално сдружение "БКС"-София и председател на комисия "Жилфонд" към сдружението.

- Г-н Михайлов, какво е състоянието на Областното представителство на Българската строителна камара в Добрич?

- В момента в камарата, за жалост, членуват едва 12 фирми, и то само от град Добрич. Наше проучване сочи, че на територията на Добричка област има регистрирани над 450 строителни фирми. Тая цифра най-добре говори за сегашното състояние на камарата в Добрич.

- Какво ще направите, за да привлечете още фирми, какви са предимствата на членството в камарата?

- Това ще бъде първата и основна задача, която съм си поставил за решаване след избирането ми за председател. Не са малко големите строителни фирми, които са извън камарата и аз ще се постарая да убедя ръководителите им те да да намерят място в структурата на браншовата организация. Аз съм абсолютно убеден, че след приемането на закон за строителството и закон за браншовите организации броят на фирмите чувствително ще се увеличи. Защото Българската строителна камара ще намери своето законно място в целия инвестиционен процес строителство. Другата основна задача, която съм си поставил, е да организационно стабилизиране на структурата в Добрич. Става дума за един по-активен организационен живот от страна на УС, което неминуемо ще доведе до положителни резултати. Твърдо съм решил за Деня на строителя - 26 октомври, да направя всичко възможно този празник да бъде честван заедно с членовете на нашата камара. Това ще доведе до едно сплотяване между ръководителите на фирмите, нещо, което досега не е правено. А защо и да не направим и конкурс за най-красив обект.

- Какво Ви е отношението към строителните фирми, изхождайки от факта, че Вие от дълги години ръководите фирма, която упражнява строителен надзор?

- Строителните фирми в Добрич си вършат професионално работата, лоялни са към надзорници, към инвеститори и определено мога да заявя, че някакви проблеми между нас и фирмите-изпълнители не сме имали. Тук мога да съобщя "Монолит" ООД, "Дъга-Апостолов", "Прогрес-Лариса Димитрова", ЕТ "Румен Петров", ЕТ "Михаил Божилов", "Роял", "Екодепо" и много други.

- Как ще съчетавате Вашето председателство на УС на камарата в Добрич и членството Ви в УС на Националното сдружение "БКС"?

- Въпреки че са различни браншови организации, и двете структури се занимават със строителство. Така че това още повече ще допринесе до активизирането на моята работа в полза на строителните фирми в областта.

- Какви са отношенията на камарата с община Добрич и смятате ли те да бъдат активизирани?

- Определено да. Първата задача, която ние съвместно ще реализираме, това е сключване на рамков договор между община Добрич и строителната камара. Целта е да се увеличи броят на строителните фирми в нашата организация. Аз ще пледирам не само пред община Добрич, а и пред останалите общини, при организирането на търгове в изпълнение на строителните им програми да бъдат допускани само фирми, които са наши членове.

- Какъв е членският внос, които фирмите би трябвало да плащат на камарата?

- Предстои фирмите, които членуват в Българска стопанска камара, да бъдат разделени в три групи в зависимост от броя на персонала. За малка фирма - до 50 души, членският внос ще е 200 лева, за средна фирма /над 50 души/ - 400 лева, и за голяма /над 100 души/ - 2 000 лева. Това предстои да бъде обсъдено и прието от УС на Българската строителна камара в София.

Разговаря Мариела БОНЧЕВА
 


Сходни връзки

ЩЕ РАБОТЯ ЗА ПРИВЛИЧАНЕТО НА ОЩЕ ФИРМИ В СТРОИТЕЛНАТА КАМАРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди