изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:26 EEST
БЪЛГАРИЯ СТАВА ЧЛЕН НА НАТО    
ПолитикаОколо 19.45 часа днес България ще стане пълноправен член на НАТО. Министър-председателят Симеон Сакскобургготски ще връчи във Вашингтон ратифицирания закон за присъединяване на страната ни към Организацията на Северноатлантическия договор.

Заедно с българския премиер ратификационните документи ще връчат и правителствените ръководители на Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия и Словения. От този момент седемте държави стават пълноправни членове на Алианса.

Церемонията по връчването ще се състои по време на тържествен обяд, даван в Департамента по финансите на Съединените щати от държавния секретар Колин Пауъл, обявен за 19.30 часа българско време. Държавният департамент на САЩ е депозитар на цялата документация на северноатлантическия договор.

Веднага след обяда седемте министър-председатели ще имат по отделно среща на четири очи с американския президент Джордж Буш в овалния кабинет, последвана от официална церемония пред Белия дом, на която Буш ще произнесе приветствено слово към премиерите на седемте държави, присъединили се към Алианса. На церемонията ще присъства и генералният секретар на НАТО Яп де Хоп Схефер.

На 21 ноември 2002 година в Прага България бе поканена да започне разговори за присъединяване към НАТО. В писмо до министъра на външните работи Соломон Паси, изпратено на 1 март тази година, Де Хоп Схефер отправи от името на страните-членки официална покана за членство. На 18 март българският парламент гласува с 226 гласа "за" и 4 "против" Закона за ратификация на северноатлантическия договор. БНТ/НДТ

 


Сходни връзки

БЪЛГАРИЯ СТАВА ЧЛЕН НА НАТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди