изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 15:07 EEST
ЗЪРНЕН ДАЛАВЕРАДЖИЯ ЩЕ ЛЕЖИ НА ТОПЛО    
Ред и сигурностОбвинителен акт за измама е внесен от Районна прокуратура-Добрич срещу Кирил Николаев Никифоров от село Ракево, Врачанско. Той е обвинен в това, че е въвел в заблуждение управителя на "Мелница Каварна" и е причинил вреда за 120 000 лева "Булагро" ЕООД-Враца.

През м.г. той бил упълномощен от ЕТ "Аксел" - Враца. На 5 август м.г. между Кирил и "Булагро" ЕООД от Враца бил сключен договор за 600 тона пшеница при цена 235 лева за тон. Кирил купил пшеницата, но не платил нищо. Веднага започнал да търси пазар на зърното. Навсякъде поставял условие първо парите да бъдат преведени по банковата му сметка, а след това обещавал да предаде пшеницата. Повечето от фирмите и кооперациите отказали. Съгласила се "Мелница Каварна" ООД - Каварна. Оттам превели на Кирил парите за 500 тона зърно на цена 240 лева без ДДС, а Кирил отказвал в продължение на седмица да предаде пшеницата. След намесата на прокуратурата зърното било предадено. Установено е, че в деня, в който парите са преведени по банковата сметка на Никифоров, той ги е прехвърлил през няколко сметки на различни дружества.
Присъдата, която измамникът може да получи, е до 8 години затвор. НДТ

 


Сходни връзки

ЗЪРНЕН ДАЛАВЕРАДЖИЯ ЩЕ ЛЕЖИ НА ТОПЛО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди