изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:16 EEST
"КРАСИВА БЪЛГАРИЯ" ОДОБРИ ОСЕМ ПРОЕКТА ЗА ОБЛАСТТА    
НовиниТе ще се реализират в общините Добрич, Балчик и Каварна. Общата им стойност е 798 990 лева, от които половината осигуряват общините, а другите 50 на сто - МТСП

Вчера комисия към Министерството са труда и социалната политика е определила проектите, които ще бъдат финансирани през тази година по програма "Красива България". За Добричка област одобрените проекти са общо осем и те ще се реализират в общините Добрич, Балчик и Каварна, съобщи за НДТ народният представител Антония Първанова. Общата стойност на проектите е 798 990 лева, които общините и програма "Красива България" си поделят поравно.
За областния център Добрич, където тази година ще се довърши работата по проекта за реконструкция на градския парк "Свети Георги" от м.г., са одобрени три нови проекта. Те са на обща стойност 282 127 лева. Проектът за реконструкция на подлез към градския парк е на стойност 149 894 лева, този за реконструкция на детски и спортни площадки в централна градска част и квартал "Добротица" - 82 217 лева, а проектът за център за подпомагане на младежки дейности в свободното време - 50 016 лева.
За община Балчик е одобрен проект на АПК "Двореца" за 134 670 лева и за етнографско-възрожденския комплекс - за 425 544 лева.
Три са одобрените проекти в община Каварна - за реконструкция на църквата "Свети Петър и Павел" на стойност 9 994 лева, за социален дом в с. Българево - 89 777 лева, и за крайбрежната зона на Каварна - 90 655 лева. Има шансове още два от представените от община Каварна проекти да получат одобрение и при възможност ще се иска това да стане на всяка цена, каза д-р Първанова. Тя поясни, че става въпрос за проекти за спортен стадион и за училище "Й. Йовков" в Каварна.
А. Първанова изрази специални благодарности на социалното министерство и на кметовете, подготвили проектите.
 


Сходни връзки

"КРАСИВА БЪЛГАРИЯ" ОДОБРИ ОСЕМ ПРОЕКТА ЗА ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди