изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:48 EET
ТЕЖКОАТЛЕТИТЕ НА ДОБРИЧ С ПЪРВО И ВТОРО МЯСТО В ГАБРОВО    
СпортВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ

Оценката за представянето на възпитаниците на Веселин Божков и Жанета Георгиева от тима по вдигане на тежести Добрич може да бъде само една - отлична. В първия кръг на държавното първенство по вдигане на тежести в Габрово тежкоатлетите от този клуб се класираха на първо място в отборното класиране при децата и на втора позиция при юношите до 20 години. В отделните възрастови групи клубът се представи общо с 25 състезатели. При най-малките победители в своите категории станаха Ивайло Русков /в категория до 30 кг/, Христо Александров /35 кг/, Светослав Юлиянов /45 кг/. Андриян Андреев е завършил трети при 30-килограмовите, а Павел Димов се класира втори в кат. до 40 кг.
При кадетите до 17-годишна възраст тежкоатлетите на Добрич се наредиха на пето място, като с най-добро класиране от целия тим може да се похвали Димчо Николов, завършил първи в надпреварата до 77 кг.
Най-жестока бе борбата при юношите до 20 години, където сили премериха 30 отбора от цяла България. Състезателите на Добруджа, с треньори Стефан Цончев и Тодор Кирчев, в чийто редици има утвърдени имена се наредиха на първа позиция в отборното класиране. Втори завършиха състезателите на Добрич. Този отбор постигна голям успех като се има предвид, че в състава се подвизават щангисти, на които това бе първото състезание в тази възрастова група. Опитните състезатели оправдаха доверието на треньорите и изведоха Добрич до втората позиция. Място, от което ще атакуват върха наесен. В Габрово Айдън Яшар се класира на първо място в категория до 69 кг. Анани Ташев е втори при 77-килограмовите, а в тази група Светослав Иванов завърши четвърти. С призовото трето място се размина и Петър Хранков, завършил също на четвърта позиция, но в надпреварата до 85 кг.
При девойките Светлана Димитрова е трета в кат. до 48 кг, а при мъжете Митко Петров завърши също на трето място в категория до 94 кг. Вторият кръг от държавното първенство ще се проведе през октомври.
 


Сходни връзки

ТЕЖКОАТЛЕТИТЕ НА ДОБРИЧ С ПЪРВО И ВТОРО МЯСТО В ГАБРОВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди