изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:11 EEST
"ТРЯБВА ЗАКОНОВО ДА БЪДЕ ГАРАНТИРАН ГРАЖДАНСКИЯТ КОНТРОЛ НАД СПЕЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ"    
ПолитикаТова заяви в петък в Добрич бившият председател на Комисията по досиетата и член на НС на СДС Методи Андреев

"С приемането на България в НАТО се очакват сериозни реформи не само в армията, но и в службите за сигурност. Някои от тях все още нямат закони, по които да работят, и гражданството се съмнява в достоверността на информацията им" - това заяви на пресконференция в петък народният представител от СДС в 39-ото Народно събрание Йордан Бакалов. На срещата с журналисти присъстваха още Методи Андреев - член на НС на синята партия и бивш председател на Комисията по досиетата и областният лидер на СДС д-р Меглена Попова. "След приемането ни в НАТО управляващите нямат дори идеен проект за концепция за национална сигурност... Бичът на 21 век е тероризмът. Ако, не дай Боже, у нас бъде извършен терористичен акт, не е ясно кой ще координира действията на полицията, Гражданска защита, прокуратура и др." - посочи още Й. Бакалов.
Според М. Андреев, всички управлявали през периода на прехода политически сили са разбирали реформата в специалните служби само като смяна на шефовете им, използвали са ги в свой интерес и са ги набъркали в политически скандали. Синята партия също не била изключение. "СДС не се е отказал от идеята архивът на специалните служби да бъде в държавния архивен фонд, за да се разбере не само кои са били агентите, но и как е действала системата" - заяви още Методи Андреев.
Двамата участваха и в дискусия на тема "Дясното в България и успехът му на следващите парламентарни избори", която бе организирана по случай приемането на страната ни в НАТО.
 


Сходни връзки

"ТРЯБВА ЗАКОНОВО ДА БЪДЕ ГАРАНТИРАН ГРАЖДАНСКИЯТ КОНТРОЛ НАД СПЕЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди