изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 18:50 EEST
ОЩЕ ЕДНА ТЕЛК ЗАПОЧВА РАБОТА В БОЛНИЦАТА    
НовиниВтора ТЕЛК започва работа към Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи за НДТ медицинският управител на здравното заведение д-р Жанина Калинкова.

Това е било уточнено на среща в Районния център по здравеопазване през миналата седмица. Според д-р Калинкова, комисията ще започне още през тази седмица да обработва документите, при които има забавяне. Тя ще е с уточнено работно време, абсолютно ще се спазва редът на подаване на документите, гарантира д-р Калинкова. Към втората комисия на граждански договори ще бъдат назначени трима лекари, две медицински сестри и едни технически помощник.
Ръководството на добричката болница се ангажирало с решаване на сходен на ТЕЛК проблем и в РЛКК - комисия, която издава решения на децата със заболявания. Д-р Калинкова каза, че очаква конкретна схема да бъде предложена от началника на детско отделение и шеф на РЛКК д-р Йовчо Йовев. Предвижда се с лекарите и сестрите от отделението да бъдат подписани допълнителни граждански договори и срещу заплащане да бъде увеличена натовареността им в рамките на работното им време в комисията. В момента около 200 деца чакат решения от РЛКК. Искаме до началото на лятото да наваксаме изоставането, след което да бъдат разглеждани само текущите случаи, обясни д-р Калинкова.
Шефът на РЛКК д-р Йовев се обръща чрез НДТ към родителите на деца, при които има забавяне на издаване на решения. Те могат да се обърнат към комисията за по-близка дата заради новия график, който ще бъде изготвен.
НДТ
 


Сходни връзки

ОЩЕ ЕДНА ТЕЛК ЗАПОЧВА РАБОТА В БОЛНИЦАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди