изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:27 EEST
ТУБЕРКУЛОЗА ПОКОСИ 6-ЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО ОТ ДОБРИЧ    
НовиниМноголюдно семейство от Добрич е покосено от туберкулоза, научи НДТ от дирекция "Социално подпомагане".

Петима души от него са настанени за лечение в здравни заведения в страната, а млада жена е починала от коварното заболяване. Пострадалите се обърнали към дирекцията с молба за съдействие, тъй като нямали средства да платят транспорта си до болниците в Габрово и Трявна. Жълтата гостенка е нападнала жена, двамата й сина, двете й дъщери и 2-годишното й внуче. Здрав останал само бащата. Една от дъщерите - майка на малкото дете, починала от заболяването на 3 март. Според социални работници, смъртта е настъпила по нейна вина, защото отказала да се лекува. Останалите членове на семейството били опасни за околните. От ДСП са поискали средства за транспорта на петимата до здравни заведения, от Агенцията за социално подпомагане са отпуснали еднократни помощи. Майката и двамата й сина са настанени за лечение в специализирана болница в Габрово, а дъщеря й - на 12 години, и внучето й - в детска болница в Трявна. Всички те са били придружени от социални работници до приемането им за лечение. Майката и единият й син са в напреднал стадий на туберкулоза.
Директорът на дирекция "Социално подпомагане" Магдалена Миткова изказва благодарност за оказаното съдействие при настаняването на петимата в болниците на медицинския управител на Многопрофилната болница за активно лечение д-р Жанина Калинкова и на завеждащия пневмофтизиатричен кабинет д-р Меглена Ганева.

 


Сходни връзки

ТУБЕРКУЛОЗА ПОКОСИ 6-ЧЛЕННО СЕМЕЙСТВО ОТ ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди