изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:36 EEST
ТРЕТОКЛАСНИЦИ УКРАСИХА ЯЙЦА С ТЕХНИКАТА "ФА БЕРЖЕ"    
НовиниПо повод Великден ученици от 3 "Б" клас на училище "Дора Габе" в Добрич са украсили яйца с техниките на Фа Берже - прочутия френски бижутер, работил за руския императорски двор.

Третокласниците са украсили над 30 кокоши и патешки яйца, разказа тяхната класна ръководителка Яна Паунова, под чието ръководство децата са работили. Творбите им вече са били показани за три дни на изложба в училището им.
По време на своята работа чрез различни материали децата са се опитали да постигнат ефектната визия на яйцата на Фа Берже, използвал злато, сребро и скъпоценни камъни. За да получат емайл третокласниците са използвали оцветена захар, към украсата прибавили още сребърни гайтани, а за диаманти са използвали пъстри камъчета.
На 8 април украсените яйца ще бъдат изложени в учебния музей на комплекс "Старият Добрич". Ще се организира базар, а със събраните средства ще се закупят материали, с които догодина малчуганите ще изработват различни великденски сувенири.
 


Сходни връзки

ТРЕТОКЛАСНИЦИ УКРАСИХА ЯЙЦА С ТЕХНИКАТА "ФА БЕРЖЕ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди