изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:40 EEST
СВИЩОВ ОБЯВИ 5 ДНИ ТРАУР    
ОбществоОколо 20,30 ч. снощи трябваше да преминат границата децата, оцелели при катастрофата в Сърбия. Състоянието им е стабилно, но са изплашени съобщи за НДТ народният представител д-р Антония Първанова, която бе в екипа, който ги доведе до България

Общинският съвет в Свищов вчера обяви петдневен траур за загиналите при катастрофата в Сърбия и Черна гора 10 деца от града. Снощи около 20,30 ч. българската граница при Калотина се очакваше да премине колоната с оцелелите при катастрофата деца, които се завръщат от Приеполе. Те са в стабилно състояние, нямат наранявания, но са изплашени, каза за НДТ народната представителка и член на парламентарната комисия по здравеопазване д-р Антония Първанова, която предната вечер замина с екипа, който посрещна децата в Сърбия. Вчера са отпътували за България децата, оцелели при инцидента. Възрастните са останали в Сърбия. Вчера те са били разпитани, обясни д-р Първанова. Тя добави, че в автобуса към България за децата се грижат психолог, педиатър, психиатър. На българската граница децата ги чакали родители им, както и министрите на образованието Игор Дамянов, на здравеопазването Славчо Богоев, на бедствените ситуации Филиз Хюсменова. Ако родителите се съгласят децата да посетят първо правителствена болница в София, преди да потеглят към Свищов, там ще ги чака и премиерът Симеон Сакскобургготски.
Родителите на загиналите десет деца също трябвало снощи да са отпътували за България заедно с кортежа с тленните останки на починалите след поклонението в Приеполе и Биело поле, каза д-р Първанова. На въпрос на НДТ дали ще бъде обявен национален траур у нас, д-р Първанова обясни, че няма информация за това.
При катастрофата загинаха седем момичета и три момчета. Спасителните екипи издирваха вчера интензивно още двама от учениците, които се водят изчезнали. Предполага се, че издирването им ще продължи още няколко дни, каза д-р Първанова. По искане на общинския прокурор съдия-следователят от Общинския съд в Приеполе постанови мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 30 дни за шофьора на българския автобус.
 


Сходни връзки

СВИЩОВ ОБЯВИ 5 ДНИ ТРАУР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди