изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:52 EEST
В СОФИЯ ГЛЕДАТ ДЕЛОТО СРЕЩУ БИВШ ДОБРИЧКИ СЪДИЯ    
Ред и сигурностБившият зам.-председател на Районния съд в Добрич Милен Кадикянов е обвинен в документно престъпление

В петък в Софийския районен съд ще се гледа делото срещу бившия зам.-председател на Районния съд в Добрич Милен Кадикянов. Той е обвинен в документно престъпление. Издал е свидетелство за чисто съдебно минало на осъждано лице.
Според обвинителния акт на Районната прокуратура в Добрич, Кадикянов трябва да отговаря пред съда за удостоверяването на неверни данни в два официални документа. Единият от тях е бюлетин за съдимост на Тодор Лазаров Петров. Според издадения от М. Кадикянов документ, добричлията бил амнистиран по несъществуващ закон за амнистията от 1998 г. Съдията издал и свидетелство за съдимост на същото лице. В него той удостоверявал, че Тодор е с чисто съдебно минало. В същото време той бил осъждан за кражба на една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок. Бил задържан в Румъния за пласиране на фалшива валута. Издадените от М. Кадикянов документи трябвало да послужат пред апелативен съд в Румъния. Престъплението започнало да се разплита след като документите били дадени за превод на румънски език.
За извършеното Милен Кадикянов бе наказан през 2000 г. от Висшия съдебен съвет на преместване за срок от три години в Ивайловград, но той напусна съдебната система.
Ако бъде признат за виновен в документно престъпление, Милен Кадикянов може да получи присъда до 5 години лишаване от свобода.
 


Сходни връзки

В СОФИЯ ГЛЕДАТ ДЕЛОТО СРЕЩУ БИВШ ДОБРИЧКИ СЪДИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди