изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 00:04 EEST
ЗАВЪРШИЛИТЕ МЕДИЦИНСКИЯ КОЛЕЖ СЕ РЕАЛИЗИРАТ УСПЕШНО    
Общество"Всички, които завършват Медицинския колеж в Добрич, успяват да се реализират успешно" - това сподели за НДТ преподавателката по специалния предмет "Сестрински грижи" в учебното заведение Диана Гроздева. Тя допълва, че в чужбина сестринското образование, получено в колежа, се признава, дипломите се доближават до стандартите на ЕС.

15 момичета завършват колежа в специалността "Медицинска сестра" през тази година. "Това е най-хуманната професия" - смята Семра Кемуран - една от бъдещите медицински сестри. И допълва - "Дано повече от нас останат в България, но това ще стане само, ако е по-добро заплащането". Бъдещите медицински сестри предпочитат след завършването си да започнат работа в Центъра за спешна работа или в Трето вътрешно отделение, защото смятат, че там работата обхваща всички знания, които са придобили. По повод 7 април - Деня на здравния работник, си пожелават успешно дипломиране и, естествено - успешна реализация. В Хирургичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение вече работи една от възпитаничките на колежа - Анна Мурджева. Тя е била отличничката на по-предния випуск на трите колежа в състава на Медицинския университет във Варна - тези в Добрич, Шумен и Варна. Анна Мурджева споделя, че знанията, придобити по време на следването, са достатъчни, но практиката дава допълнителни възможности.
"Където има наши бивши студентки на работа, отзивите винаги са добри, доволни са от тях", споделя Диана Гроздева. Тя искрено се надява, че и за завършващите сега момичета ще се чува само добро. "Вярвам в тях, в това, което сме ги научили. Винаги сме се опитвали да бъдем за тях не само преподаватели, а и приятели, за да няма бариера между нас" - допълва Д. Гроздева.
 


Сходни връзки

ЗАВЪРШИЛИТЕ МЕДИЦИНСКИЯ КОЛЕЖ СЕ РЕАЛИЗИРАТ УСПЕШНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди