изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:39 EEST
ДОБРИЧ - ПИЛОТНА ОБЩИНА ПО ПРОЕКТ "ПАЗАР НА ТРУДА"    
НовиниОбщина Добрич е една от трите общини в страната, в които пилотно ще се реализира проектът "Пазар на труда", съобщи старши експертът в дирекция "Бюро по труда" Маргарита Матева.

Една от основните цели на проекта е подобряване ефективността на пазара на труда на общинско ниво с оглед преодоляване на регионалните различия в процесите на заетостта и безработицата. Основни партньори в реализацията са ДБТ, общината и работодателите.
Разработен е план за действие по проекта, който включва обучение на екипите от ДБТ за ефективно практическо управление на процеса на обслужване на клиенти, анализ на текущи данни за оценка на въздействието на програми и мерки за заетост, проучване на възможностите на информационната система на дирекцията и необходимостта от създаване на допълнителен софтуер, подобряване на комуникационния процес с работодателите и разширяване на контактите на ДБТ с бизнеса чрез съвместни действия с общината и др.
Очакванията са да се създаде и тества работещ модел за наблюдение и оценка на резултатите от прилагане на програми и мерки за заетост, който да се приложи и в другите бюра по труда, каза М. Матева. Чрез проекта ще се повиши квалификацията на служителите, ще се създаде по-тясна връзка между общините, ДБТ и фирмите за увеличаване на заетостта в региона.
 


Сходни връзки

ДОБРИЧ - ПИЛОТНА ОБЩИНА ПО ПРОЕКТ "ПАЗАР НА ТРУДА" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди