изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 04:45 EEST
СЛАДКА БАНИЦА    
КулинарниДа ви е вкусно

ПРОДУКТИ: 3 бр. яйца, 200 г кисело мляко, 1 ч.ч. (200 г) захар, 1/2 ч.ч. (100 мл) олио, 1 пакетче бакпулвер, 2 праха ванилия, 2 пакета кори за баница, 125 г масло. За сиропа: 600 г захар, 900 мл вода, 2 праха ванилия.
ПРИГОТВЯНЕ: Всички продукти (без маслото) се разбиват много добре с миксер. Взема се тава (с диаметър около 35 см). Корите за баница се редят в тавата така: една кора за баница се намазва с две супени лъжици от сместа и така докато свършат корите - най-горната кора не се маже. Маслото се разтопява и с него се залива нарязаната баница. Баницата се пече в незагрята фурна на около 180-200 градуса, като тавата се слага най-долу на фурната, докато почервенеят краищата на баницата, след което се поставя на по-горна скара. След изпичане още горещата баница се залива със студен сироп. Сиропът се сваля от огъня в момента, в който захарта в него се разтвори, т.е. не е необходимо да става гъст.
 


Сходни връзки

СЛАДКА БАНИЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди