изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:37 EEST
РУСКИ ХУДОЖНИЦИ ЩЕ ТВОРЯТ В КАМЕН БРЯГ    
НовиниРуските художници Олег Бодберезный и Гриша Григорян пристигнаха вчера в Каварна, научи НДТ от пресаташето на общината Мария Сотирова.

Двамата се настаниха в къща в Камен бряг, където в рамките на около месец ще подготвят няколко платна, които ще покажат на изложба в Хелзинки в края на май. Визитата на руските художници е част от договореностите, които постигна каварненският кмет Цонко Цонев по време на визитата си в Санкт-Петербург в края на март. За да могат да се придвижват, творците са поискали да им бъдат осигурени велосипеди.
За празника на Каварна - 6 май, се очаква да пристигне и първата официална делегация от Питер с трима представители на бизнеса, като тепърва ще бъдат водени разговори за по-нататъшно сътрудничество, коментира за НДТ кметът Ц. Цонев. "Очаквам още да пристигнат представители на двама от най-големите руски туроператори, сред които фирма "Нева", с които да сключим конкретни договори за летния сезон. В момента Каварна разполага с 3500 места леглова база. Непрекъснато се разкриват и нови места в частни квартири. Надявам се на 100-процентова заетост на базата през летните месеци" - заяви още Ц. Цонев.
 


Сходни връзки

РУСКИ ХУДОЖНИЦИ ЩЕ ТВОРЯТ В КАМЕН БРЯГ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди