изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 21:31 EEST
ФЕРМЕРИТЕ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ НАМАЛЕНИТЕ ИЗКУПНИ ЦЕНИ НА МЛЯКОТО    
НовиниРегионалната развъдна асоциация на млекопроизводителите Добруджа 2003 излезе със становище, в което се казва, че макар месец март да е зимен, млекопреработвателите са побързали да обявят изкупната цена на суровината за лятото.

Намаляването на цената на суровото мляко идва в момент, когато нашите усилия са насочени към опазването на млечното животновъдство при високи цени на фуражите, се казва в писмото. Те предупреждават, че "това прибързано и крайно неразумно решение ще доведе до нова вълна на ликвидация на млечното поголовие и драстично намаляване количеството на произвежданото мляко." Млекопроизводителите предупреждават, че на драстичното намаляване на цените на изкупуване на млякото те ще реагират с отказ да предават продукцията си. "Не забравяйте, че производството на мляко и млечни продукти е от изключително значение за сектора на икономиката в ЕС" - с тези думи се обръщат те към земеделския министър М. Дикме.
 


Сходни връзки

ФЕРМЕРИТЕ ПРОТЕСТИРАТ СРЕЩУ НАМАЛЕНИТЕ ИЗКУПНИ ЦЕНИ НА МЛЯКОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди