изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 14:52 EEST
КАНЯТ ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ТЕРВЕЛСКО НА ВСИЧКИ КУЛТУРНИ ПРОЯВИ    
КултураСъс 111 000 лева ще осъществяват дейността си читалищата в общината



Децата с увреждания, живеещи в населените места в Тервелско, ще посещават безплатно всички културни прояви, които се провеждат на територията на общината. Това решение са взели вчера секретарите на читалищата в Тервелско, съобщи за НДТ зам.-кметът Дияна Илиева. Предложението е било направено съвместно от общината и дирекция "Социално подпомагане". Предстои да бъде изготвен регистър на децата с увреждания, за да бъде уточнен броят им. Всяко едно дете ще получава покана за всяко културно мероприятие в общината. Поканите ще бъдат изработвани от малчуганите от кръжока по приложни изкуства към читалище "Димитър Дончев-Доктора" в Тервел. Транспортът ще бъде осигуряван от общината и дирекция "Социално подпомагане".
С безплатни посещения на културните прояви в общинския център и на кинопрожекции ще бъдат награждавани пък децата, които посещават училищата в селата в Тервелско и имат постижения в учебно-възпитателната дейност. Решение за това е било взето след предложение на директорите на учебните заведения. На вчерашното заседание на читалищните секретари е била разпределени субсидията, отпусната за дейността им през настоящата година. Тя е в размер на 111 000 лева. Обсъждани са били въпроси, свързани с библиотечната дейност. Решено е читалище "Димитър Дончев-Доктора" в Тервел да ръководи методическата дейност в тази посока.
 


Сходни връзки

КАНЯТ ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ В ТЕРВЕЛСКО НА ВСИЧКИ КУЛТУРНИ ПРОЯВИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди