изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 15:50 EEST
РОМСКИ ОРКЕСТЪР ИЗПЪЛНЯВА СТАРИ ГРАДСКИ ШЛАГЕРИ    
КултураЧетири състава за стари градски песни от Добричка област ще се съберат на една сцена утре, за да участват в празничния концерт "На градския шлагер". Той ще бъде в рамките на Четвъртия добруджански фестивал на старата градска песен "С песен те срещнах, с песен те залюбих".

Участие ще вземат съставите "Бялата лястовица" от Генерал Тошево, "Кария" от Шабла, "Морски бриз" от Каварна и "Добрич" при НЧ "Йордан Йовков" в Добрич.
Организатори на фестивала са читалището, съставът за стари градски песни към него и община Добрич. Проявата е под патронажа на кмета Детелина Николова. Очаква се на откриването слово да произнесат зам.-кметът Ваня Балчева и председателката на читалищното настоятелство Юлия Дрекова. В края на концерта ще бъдат връчени похвални листи на всички състави.
Специално участие в концерта ще вземе и ромският оркестър "Начко", който ще изпълни стари градски песни. В състава ще бъде и най-възрастният участник в концерта - на 74 години.
Посветено на фестивала и на съставите, участвали в концерта, ще бъде в събота предаването на Цвети Радева "Имат ли песните спиране" по програма "Хоризонт" на Българското национално радио.
 


Сходни връзки

РОМСКИ ОРКЕСТЪР ИЗПЪЛНЯВА СТАРИ ГРАДСКИ ШЛАГЕРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди