изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:19 EEST
СРУТВАТ АК БАИР В БАЛЧИК    
Новини Увеличили са се подпочвените води в района на бившия летен театър в Балчик, предупреди зам.-кметът Живко Неделев

Вчера зам.-кметът на Балчик Живко Неделев е възложил на частната местна фирма "Круни" да подготви срутването на Ак баир, от който миналата седмица се срутиха скални късове. Предвижда се баирът да се обруши, без да се взривява, обясни пред журналисти Ж. Неделев.
Идеята е да се събори скалната маса, която застрашава да се срути - 20-30 куб. м. Обикновено всяка година по един-два пъти има срутване на известно количество скална маса, което затваря улица "Георги Бенковски" в Балчик, а тя е една от основните транспортни артерии в града, обясни зам.-кметът.
Той добави, че в момента действащо свлачище има под пътя от Албена за Балчик и в района на Овчаровски плаж. Има покачване на подпочвените води в района на бившия летен театър, каза още Ж. Неделев. И добави, че за довършването на брегоукрепителното съоръжение Дамбата са нужни поне 4-5 млн. лева. Колко точно се търсят, ще стане ясно след актуализация на проекта, тъй като последните строителни работи по съоръжението са били в края на 1998 г.
 


Сходни връзки

СРУТВАТ АК БАИР В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди