изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:09 EEST
ЩЕ БЪДЕ СЪЗДАДЕНА ФОНДАЦИЯ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ В ДОБРУДЖА    
НовиниИма идея да бъде изградена фондация на работодателите от цяла Добруджа, съобщи пред журналисти Митика Куркурану - председател на Асоциация на работодателите в Мангалия и зам.-председател на национална Асоциация на работодателите.

Това стана ясно по време на визита на делегация от представители на неправителствени организации от румънския град в Добрич в края на миналата седмица. В бъдещата асоциация ще членуват работодатели от Констанца и Тулча от румънска страна, а от балгарска - бизнесмени от Добрич. Седалището й е ще е в Мангалия. Членовете на бъдещата организация ще си сътрудничат във всички области - търговия, производство, култура. Ще правят съвместен бизнес и ще създават българо-румънски дружества, които да са от полза и за двете страни, обясни М. Куркурану.
На среща в областна управа са обсъдени част от идеите, които вече се реализират по линия на трансграничното сътрудничество, взаимодействието между общини, най-вече с Генерал Тошево, каза на пресконференция областният управител Иван Иванов. Делегацията от румънския град Мангалия бе ръководена от Луиза Калайджоглу - председател на местния "Ротари клуб", в състава й бяха още представители на Червения кръст, на Асоциацията на работодателите, на клуба за култура и изкуство и др. "Ако действаме заедно, могат да се родят много ползотворни проекти - каза Л. Калайджоглу. - Най-доброто, което ни представя пред света, това е културата". В тази връзка тя сподели идеята да бъде организиран пленер в Балчик през лятото. По-късно творбите ще бъдат представени на изложба в Констанца. По инициатива на асоциация в Мангалия е създадена бяла книга, в която ученици вписват впечатленията си от дрогата. Тя вече е обиколила три училища в румънския град. "В книгата има много празно място и ние можем да я донесем в България, за да могат и вашите деца да впишат впечатленията си - каза Л. Калайджоглу. - Вие можете да продължите тази дейност и да изпратите книгата и в други страни и така да направим съпричастен целия свят с борбата с наркотиците".
Мариела БОНЧЕВА
 


Сходни връзки

ЩЕ БЪДЕ СЪЗДАДЕНА ФОНДАЦИЯ НА РАБОТОДАТЕЛИТЕ В ДОБРУДЖА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди