изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:41 EET
"ДВОРЕЦА" В БАЛЧИК СЕ ГОТВИ ЗА ЛЯТОТО    
Култура 150 000 лв. ще бъдат изразходени по подготовката на туристическия сезон в архитектурно-парков комплекс “Двореца”, съобщи директорът му Тошко Гяуров



В момента със собствени средства се реставрира вила “Боряна”, разчистват се терените около водопада, където предстои засаждане на редки и декоративни растения, каза още той.
По повод обвиненията от ръководството на Университетска ботаническа градина - Балчик, че се унищожават дървета в комплекса, директорът на “Двореца” заяви, че е негова отговорността да се грижи за безопасността на гражданите и отстраняването на опасните дървета, които в случая са били паднали и изсъхнали.
По програма “Красива България” тази година е одобрен проектът на АПК “Двореца”. По него комплексът ще получи 150 000 лв., които ще се използват за подновяване на външната фасада на вилите “Тихо гнездо” и “Принц Николай”, за пълната реставрация на вилите “Гутман” и “Арка”. Предвижда се още възстановяване на Аязмото, обновяване на лятното кино в Двореца с изграждане на покривна конструкция. Проектът предвижда още розариумът в комплекса да бъде ограден, както и да се направи цялостно осветление на парка.
По усвояването на средствата ще се работи през цялата година, като това няма да попречи на туристическия сезон, каза още Гяуров.

Балчик инфо
 


Сходни връзки

"ДВОРЕЦА" В БАЛЧИК СЕ ГОТВИ ЗА ЛЯТОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди