изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:31 EEST
43 КИЛОМЕТРА ОПАШКА ОТ ТИРОВЕ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПОЛША НА ГРАНИЦАТА С ГЕРМАНИЯ    
Новини43 км достигна рекордната дължина на опашките от тирове за излизане от Полша през границата с Германия. Граничните и митнически служби са претоварени заради трескавото превозване на товари в двете посоки преди 1 май, за да се избегнат разплащания по новите данъчни разпоредби след влизането на Полша в ЕС.

Сега ДДС за стоките, изнасяни от Полша в Германия се възстановяват до седем дни. След 1 май за него ще се чака няколко седмици, затова хиляди тирове чакат по три денонощия за гранична и митническа обработка. Няколко пъти излезли от автомобилите водачи протестираха с блокади на пътя в двете посоки, които бяха прекратявани след проговори с полицията. Недостиг на храна и вода допълнително изнервя шофьорите, които не са запасени за 60 часово чакане. Местната власт и гранична полиция организират докарване на вода по протежение на километричните опашки. Командировани от други градове митнически служители ще останат до 1 май в помощ на терминалите по полско-немската граница, за по-добра организация и по-бърза работа. Заради забраната за движение на тежки автомобили в Германия през почивни дни опашките са буквално парализирани от петък вечерта и едва днес около полунощ ще бъде възстановено излизането на тирове от полска територия.

БНР/Фокус
 


Сходни връзки

43 КИЛОМЕТРА ОПАШКА ОТ ТИРОВЕ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ПОЛША НА ГРАНИЦАТА С ГЕРМАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди