изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:11 EEST
ПРЕМИЕРА НА ТЕАТРАЛНИТЕ САМОДЕЙЦИ ОТ ТЕРВЕЛ    
ОбществоПремиера на комедията "Има ли смисъл да утепваме мечка" от Панчо Панчев представи в петък вечерта самодейният състав на читалище "Димитър Дончев- Доктора" в Тервел.

Постановчик е Неделчо Киров - актьор в ДТ "Сава Доброплодни" в Силистра, който е родом от Тервел. Сценографията е на Цанка Жечкова - ръководител на кръжока по приложни изкуства съм читалището.
Реализацията на постановката е дело на театралния състав, който радва тервелската публика от 1896 година насам, разказа за НДТ читалищният секретар Севдалина Колева. В ролята на баба Анга се превъплъщава Павлинка Пасева, Гюзел Ханъм е Маргарита Йорданова, а Хилил Бей изпълнява Димитър Димитров. Героят "мечкоубиец" играе Георги Пейчев.
Част от постановките, които изпъстрят репертоара на самодейния театър през годините, са "Политикани", "Гераците", "Хан Тервел", "Женско царство" и др. Съставът е носител на множество награди от национални театрални фестивали и конкурси. С комедията "Има ли смисъл да утепваме мечката" самодейците от Тервел ще участват в международния театрален фестивал в Каварна през юни.
 


Сходни връзки

ПРЕМИЕРА НА ТЕАТРАЛНИТЕ САМОДЕЙЦИ ОТ ТЕРВЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди