изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:18 EEST
ЧЕТИРИ ПРОЕКТА ФИНАНСИРА "ПЛЕДЖ" В ОБЛАСТТА    
ИкономикаПрограма "Пледж" работи в 54 общини у нас. Сред тях са и четири от Добричка област. В Шабла се реализира проект за изграждане на общински пазар, в Каварна - за създаване на агенция за регионално развитие и реконструкция на две къщи, в Ген. Тошево - за дестилатор на лавандула, и в Тервел - за създаване на трайни насаждения от култивирана шипка, съобщи за НДТ Джейн Дейли - директор на "Пледж" за България.

Целта на "Пледж" е да се работи в общности и да се помага на общините, като акцентът е да се създават групи от хора, които да продължават да прилагат това, на което са били обучени по време на реализацията на проектите. Искаме да научим хората, че не парите създават икономическото развитие, а знанията, каза Д. Дейли. И добави, че нейната лична цел е всички, които се занимават с икономическо развитие, да се запалят, за да има лично удовлетворение от това, което се върши. Българите са инициативни, когато има кой отвън да запали искрицата, каза още тя.

От 54-те общини, в които "Пледж" работи, няма случай, когато отпуснатите средства да не са усвоени. Обикновено, когато екипът разбере начина за постигане на успеха, той успява да намери и допълнителни средства. Д. Дейли посочи, че "Пледж" е програма, която отпуска малко средства - за петте години на приложението си у нас тя е похарчила, включително с грантовете, по-малко от 3 млн. долара, но с тях са създадени над 5 000 работни места. Приоритетите се определят не от програмата, а от общностите, които предлагат проекти по нея, обясни Д. Дейли. И посочи, че в 54-те общини има пет основни типа проекти - агронасочени, ориентирани към инфраструктурата, свързани с възстановяване на напоителни системи, други, свързани с продукция и такива от раздел "разни", каза още тя.
 


Сходни връзки

ЧЕТИРИ ПРОЕКТА ФИНАНСИРА "ПЛЕДЖ" В ОБЛАСТТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди