изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 12:10 EEST
НОВИ 93 РАБОТНИ МЕСТА ЩЕ СЕ РАЗКРИЯТ ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА    
Общество"От социални помощи към осигуряване на заетост", ако бъдат одобрени 9 проекта на Добричка област

Девет нови проекта по националната програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" са внесени в дирекция "Регионална служба по заетостта" - Варна, от работодатели на Добричка област. Вчера те бяха утвърдени от Комисията по заетост към Областния съвет за регионално развитие. Ако проектите бъдат финансирани от Министерството на труда и социалната политика, ще бъдат разкрити нови 93 работни места, 78 от които за безработни лица на месечно социално подпомагане. Седем от проектите са инициирани от областния управител Иван Иванов.

16 работни места ще бъдат разкрити благодарение на проект, насочен към осемте професионални гимназии в Добрич. Целта е поддържане на училищната материално-техническа база и на санитарно-хигиенните условия на училищните площи и прилежащи терени. С осъществяването на дейностите се очаква да се осигурят безопасни условия за протичане на учебния процес. Вторият проект е свързан с охрана на сградата на Медицинския колеж в Добрич, поддръжка на сградния фонд и прилежащия район. Чрез него ще бъдат разкрити 8 работни места. Пет от проектите са свързани с подобряване на състоянието на Републиканската пътна мрежа, която в някои общини е в крайно незадоволително състояние - множество стеснени участъци от избуяли храсти и треви, които създават лоша видимост и предпоставки за катастрофи. Проектите ще се реализират в седемте общини /без Добрич/ и предвиждат разкриването на 46 работни места.

Поддържане на държавната собственост, благоустройство на градската среда в Добрич, събаряне и премахване на стар общински сграден фонд и поддръжка на депото за битови отпадъци в с Богдан предвижда друг от проектите. По него ще се разкрият 8 работни места. Деветият проект е на община Тервел. Той е за предоставяне на социални услуги на най-уязвимите граждани - възрастни и деца с увреждания, тежко болни и самотни хора. По проекта ще бъдат ангажирани 15 души.
 


Сходни връзки

НОВИ 93 РАБОТНИ МЕСТА ЩЕ СЕ РАЗКРИЯТ ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди