изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:36 EET
РАСТЕ ИНТЕРЕСЪТ КЪМ ПЧЕЛАРСТВОТО В ТЕРВЕЛСКО    
ИкономикаСъветникът по регионално развитие на Американската агенция по възстановяване и развитие Кирил Киряков посети в края на миналата седмица читалище "Димитър Дончев - Доктора".

Той се е запознал на място с реализацията на проекта "Обучителен консултантски и информационен център по пчеларство", по който агенцията е една от финансиращите организации. К. Киряков бе впечатлен от броя на участващите в обучението по проекта - 87 души, и от икономическия ефект от проектните дейности, каза за НДТ читалищният секретар Севдалина Колева. Тя допълни, че представителят на Американската агенция за възстановяване и развитие е преценил, че читалището има вече полезния опит да разработва нови идеи, свързани с потребностите на местната общност и да ги предлага за финансиране пред програмите на различни донорски организации.
Производството на преобразовател на ел.енергия за залепване на восъчни основи е започнало читалището съвместно с Професионалната гимназия по техника и облекло в Тервел, разказа още С. Колева.

Поради големия интерес на пчеларите в общината, МЗ "Хан Тервел" е възстановил производството на полупрофесионални 5-операционни дърводелски машини. Пет души, обучавани в курса по проекта, са започнали оборудването на малки пчелини до 10 кошера.

За спомен от срещата К. Киряков си е направил снимка с част от екипа на проекта и читалището.
 


Сходни връзки

РАСТЕ ИНТЕРЕСЪТ КЪМ ПЧЕЛАРСТВОТО В ТЕРВЕЛСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди