изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:47 EEST
ЗАСТРЕЛЯХА В ГЛАВАТА ВАРНЕНСКИЯ БАНДИТ МИШО ЧЕШКИЯ    
Ред и сигурностС куршум в главата и корема вчера посред бял ден във Варна беше разстрелян известният бандит Михаил Манолов Неделчев, известен с прякора Мишо Чешкия. Неговият бодигард Илиян Фотев е ранен, но няма опасност за живота му. Показната екзекуция беше извършена около 16 часа пред фитнес-салона в района на стадион "Локомотив", близо до цирковата площадка.

Мишо Чешкия и неговият личен шофьор и телохранител излизали от фитнеса, където тренирали. Пред сградата неизвестен за момента нападател открил огън по двамата с автомат. Според очевидци стрелбата била хаотична, а убиецът изстрелял поне 8 патрона. Куршумите попаднали в главата и корема на Михаил Неделчев и ранили в кръста бодигарда му Илиян Фотев. След като прострелял двамата, нападателят успял да избяга пеша. Илиян Фотев качил веднага шефа си в надупченото от куршумите "Ауди А8" и го откарал в спешния център на болница "Света Анна". Там Мишо Чешкия бил настанен веднага в операционна, но въпреки лекарската намеса издъхнал от раните си. Илиян Фотев е получил огнестрелна рана в поясната област, съобщиха дежурните в спешния хирургичен кабинет на МБАЛ "Света Анна". Входното отверстие е отзад. Предполага се че, куршумът се отклонил от ребро и е излязъл през дясната гръдна половина. Операция не е предприета, тъй като преди инцидента пострадалият е поел голямо количество храна. Това не позволява да се направи анестезия (упойка), обясниха хирурзите. Хирургична интервенция ще бъде предприета след 4 - 5 часа, когато храната бъде асимилирана от организма. Самите наранявания и тяхната тежест ще бъдат установени по време на операцията. Снощи около 19,30 часа състоянието на простреляния мъж бе стабилно, докторите се надяват на добър изход от предстоящото лечение. След стрелбата очевидци разказаха, че неизвестният нападател едва не е наранил трениращи на стадион "Локомотив" деца от детската школа на футболния отбор "Спартак". Спасил ги автомобилът на треньора им Димитър Митов, където малчуганите се укрили. Колата на Митов обаче станала на решето. До момента нямаме задържани или заподозрени за убийството, каза вчера около 19 часа шефът на РДВР - Варна, ген. Веселин Петров. Нападателят бил един и без кола в момента когато открил стрелбата, каза ген. Петров. До вчера вечерта полицията все още нямаше версии, по които да работи, защото продължаваше огледът на мястото на нападението.
Възможните причини за убийството на Мишо Чешкия са много. Според запознати той дължал много пари на известна в недалечното минало фигура от варненския ъндърграунд. Според друга версия възможно е Михаил Неделчев да е разстрелян заради нерегламентирани опити да овладее част от пазара на наркотици. Това не е първият опит за убийство на Мишо Чешкия. На 22 ноември миналата година 29-годишният тогава Михаил Манолов Неделчев бе ранен в крака след неуспешна мокра поръчка. Тогава, минути преди 18 ч., Неделчев бе обстрелван отново с автомат пред бл. 5 в кв. "Владислав Варненчик". Един от куршумите го улучи в левия крак, но раненият Мишо Чешкия успя да се скрие в съседен блок, а нападателите му избягаха. В района на престрелката бяха открити 2 автомата, много гилзи и 18 проектила. И тогава от полицията казаха, че не са имали данни нападателите на Чешкия да са се движили с автомобил. Тогава полицията започна работа по 3 версии, една от които свързана с отношения с осъждания за убийство варненски сараф Влади Ковачев. Другата от версиите, които се спрягаха, беше свързана с наркотици, а третата - с разпространение на фалшива валута. Михаил Неделчев - Чешкия е обвиняван няколко пъти за тежки престъпления, но на практика досега не е бил осъждан. Първият такъв случай било убийството на бандит, известен с прозвището Картофа. Чешкия лежал 4 г. в затвора в Плевен, но накрая друг поел вината и той бил освободен. През 1996 г. варненецът бил обявен за издирване от Интерпол и задържан в Чехия като заподозрян за извършено там убийство. Сред последните "подвизи" на Чешкия бил престоят му в затвор в бивша Югославия. Там бил задържан за разпространение на фалшиви пари, но обвинението не било доказано и преди около година бил пуснат на свобода.

Черно море/Фокус
 


Сходни връзки

ЗАСТРЕЛЯХА В ГЛАВАТА ВАРНЕНСКИЯ БАНДИТ МИШО ЧЕШКИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди