изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 01:14 EEST
РЕГИСТЪР ЗА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ СЪЗДАДОХА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоРегистър за децата, които са освидетелствани от РЕЛКК и ТЕЛК, е създаден в Отдела за закрила на детето към дирекция "Социално подпомагане" /ОЗД/ в община Добричка. Той ще се допълва и актуализира, съобщи за НДТ началникът на отдела Жанета Николова.

До момента в регистъра са вписани над 30 деца с различни заболявания и различен процент намалена социална адаптивност. От началото на годината информация за издадените протоколи от РЕЛКК постъпва от Регионалната дирекция "Социално подпомагане". "Работата по активно събиране на информация за децата с увреждания и с хронични заболявания е една от основните дейности на отдела, която се провежда в сътрудничество с Районния център по здравеопазване и общопрактикуващите на територията на общината лекари - коментира Ж. Николова. - Индивидуалната работа с регистрираните деца и техните родители цели да подкрепи семействата в осигуряване на специалните потребности на децата с увреждания".

В Плана за действие за 2004 г., който е част от Общинската стратегия за закрила на детето, са включени дейности, насочени към рисковите групи деца, каза още началникът на ОЗД. Както НДТ писа, общинската стратегия бе приета на сесия на ОбС на 1 април. На базата на общото състояние на детското население в община Добричка в нея са идентифицирани следните групи рискови деца - малчугани с риск от изостовяне или неглижирани, отпаднали от училище, в риск от оставане без средно образование, с увреждания и с противообществени прояви.
НДТ
 


Сходни връзки

РЕГИСТЪР ЗА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ СЪЗДАДОХА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди