изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:01 EET
БЛИЗНАЦИ ОТ РЯДКА ПОРОДА МАЙМУНИ СЕ РОДИХА В ПЕКИН    
Любопитно Администрацията на местния "Сафари парк" се радва на уникалната придобивка, която по щастлива случайност става в Годината на маймуната по китайския календар.

Близнаци от рядката порода златна маймуна се родиха в Пекин. Бебетата са от мъжки пол, тежат по половин килограм, а височината им е 20 сантиметра. Близнаците са в добро здраве, а майка им, 11-годишната Дабао, старателно ги кърми. Златната маймуна е един от редките животински видове по света. В Китай тя населява планинските местности в провинциите Сичуан, Ганзу, Шаанкси и Хубей. Държавните власти са я обявили за защитен вид.

"Вероятността златна маймуна да роди близнаци е едно на 10 000. Много по-малка, отколкото при човека. Особено в естествени условия", обясни зоологът Уанг Йонгсинг.

В парка има 35 златни маймуни. В началото на годината някои от тях също родиха, но само по едно бебе. Пазачите на парка коментират, че в Годината на маймуната златните маймуни са необичайно плодовити.

БТВ
 


Сходни връзки

БЛИЗНАЦИ ОТ РЯДКА ПОРОДА МАЙМУНИ СЕ РОДИХА В ПЕКИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди