изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:35 EEST
КООПЕРАЦИЯТА В ДОНЧЕВО ИЗТРОВИ ПЧЕЛИТЕ В СЕЛОТО    
НовиниОколо 90 процента от пчелите, отглеждани в добричкото село Дончево, са изтровени от препарат, с който местната кооперация е третирала площи.

Очаква се смъртността при пчелите да достигне до сто процента, каза кметът на селото Паун Енев. При него са се жалвали 10-15 пчелари, по думите им били засегнати всички над 200 кошера. Най-вероятно за масовия мор е виновна трудово-производствената кооперация "Урожай" в Дончево. Заради голямото количество цъфнала трева в люцерната тя третирала с препарат за растителна защита площите, засети с тази култура, но за това пчеларите не били уведомени. Явно препаратът е с продължителен период на действие, допълни П. Енев. Днес той ще сформира специална комисия, която ще има за цел да констатира щетите и да вземе материал от обработените с препарат площи. В състава на комисията, чийто председател ще е кметът, ще бъдат включени ветеринарен лекар, агроном и представители на потърпевшите. За случая ще бъде уведомена Районната ветеринарно-медицинска служба в Добрич.
Свързахме се с председателя на кооперация "Урожай" Ради Георгиев. "Не ме търсете" бяха думите му и отказа коментар.
 


Сходни връзки

КООПЕРАЦИЯТА В ДОНЧЕВО ИЗТРОВИ ПЧЕЛИТЕ В СЕЛОТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди