изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:59 EEST
ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ ЩЕ ПОДПОМОГНЕ "ЛАЙЪНС КЛУБ"    
ОбществоКъм подпомагане на деца със зрителни увреждания и изявени културни дейци на Добрич, вече пенсионери, ще бъде насочена сумата, събрана на благотворителния бал "Лайънс клуб" в Добрич.

Както НДТ писа, той се състоя на 17 април в ресторант "Добруджа" в Албена и бе по повод 5-ата годишнина от създаването на клуба.Средствата са набрани чрез благотворителен аукцион на картини. Ще бъде закупена компютърна конфигурация с брайл за деца със зрителни увреждания. В навечерието на 1 юни - Деня на детето, тя ще бъде предоставена за нуждите на Центъра за рехабилитация и социална интеграция в Добрич. За празника ще бъде организирано и тържество за децата на наши съграждани с увредено зрение от Първичната съюзна организация на слепите и "Хобисклуб".
Заделени са и средства за отпечатването на сборника "Аутизъм и генерализирани разстройства на развитието". Той съдържа научни статии в превод от френски език. Изданието е адресирано към родители на деца с увреждания, педагози, студенти по медицина, лекари психолози.
"Това е много важен факт, защото в България аутизмът е с ниска популярност, често лекари поставят неправилна диагноза и влошават състоянието на децата" - става ясно от прессъобщение на "Лайънс клуб". Сборникът ще се разпространява безплатно.
"Лайънс клуб" в Добрич ще подпомогне и петима добрички пенсионери - културни дейци. За 24 май ще им бъдат връчени грамоти и парични суми.
 


Сходни връзки

ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ ЩЕ ПОДПОМОГНЕ "ЛАЙЪНС КЛУБ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди